Web Sitenizi Arama Motorları İçin Optimize Etmenin 5 Adımı

SEO, Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Çevrimiçi ortamda başarılı bir iş yürütmenin önemli bir parçasıdır. Bu videoda web sitenizi arama motorları için nasıl optimize edebileceğinizi tartışacağız.


Bir Site Haritası oluşturun.


Site haritası, tüm web sitenizin görsel bir temsilidir. Bu, arama motoru örümceklerinin sitenizde daha verimli bir şekilde gezinmesine yardımcı olur. Bir tane oluşturmanıza yardımcı olması için bir site haritası oluşturucu da kullanmalısınız.

Site haritası, tüm web sitenizin görsel bir temsilidir. Arama motoru örümceklerinin sitenizdeki her sayfayı bulmasına yardımcı olur. Site haritası oluşturmanın en iyi yolu Google Web Yöneticisi Araçları'nı kullanmaktır. Bu araca web tarayıcınızdan erişebilirsiniz. Adres çubuğuna "Google Web Yöneticisi araçları" yazıp enter tuşuna basmanız yeterlidir. Giriş yaptıktan sonra, "Site Haritaları"na tıklayın. Artık hangi sayfalar için site haritası oluşturduğunuzu görebileceksiniz. Henüz yapmadıysanız, "Yeni Site Haritası ekle"yi tıklayın. Site haritanız için bir başlık ve açıklama girin ve ardından dahil edilmesini istediğiniz sayfaları seçin. Gönder'i tıklayın ve işiniz bitti!


Anahtar Kelimeler ekleyin.


Sitenizin arama motorları için optimize edildiğinden emin olmak için sayfalarınıza alakalı anahtar kelimeler ekleyin. WordPress kullanıyorsanız, bu anahtar kelimeleri yayınlarınıza otomatik olarak ekleyen Yoast SEO adlı kolay bir eklenti var.

Sitenizi optimize etmenin ilk adımı, sayfa başlıklarınıza, meta açıklamalarınıza ve URL'lerinize anahtar kelimeler eklemektir. İçeriğinizle alakalı anahtar kelimeler kullanmak istiyorsunuz. Ayakkabı satıyorsanız, "ayakkabılar" anahtar kelime olacaktır. Bu kelimeleri başlık etiketinize, açıklama etiketlerinize ve URL'lerinize eklemek Google'ın sitenizi bulmasına yardımcı olacaktır.

seo çalışması

Meta Etiketleri yazın.


Yapmanız gereken başka bir şey de meta etiketler yazmaktır. Bunlar, web sayfanızı tanımlayan küçük metin parçacıklarıdır. İnsanlar belirli kelimeleri yazdığında Google sonuçlarının en üstünde görünürler. Google'a ne tür bir sayfanız olduğunu (bir blog gönderisi gibi) ve başka hangi sayfaların sizin sayfanıza bağlantı verdiğini söylemek için kullanabilirsiniz.

Meta etiketler, Google'a sayfanızın ne hakkında olduğunu söyleyen HTML kodudur. Örneğin, ayakkabı satıyorsanız, başlık etiketine "ayakkabılar" koyarsınız. Meta etiketler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız buradaki makalemize göz atın: https://www.youtube.com/watch?v=cQZd2XeR9O0


Bağlantılar Oluşturun.


Çevrimiçi para kazanmak istiyorsanız, bağlantılar oluşturmanız gerekir. İşte bu noktada backlinkler devreye giriyor. Geri bağlantılar, temel olarak başka bir web sitesinden web sitenize geri dönen bağlantılardır. Bu, çok fazla geri bağlantınız varsa, Google'daki sıralamanızı yükseltmeye yardımcı olacağı anlamına gelir.

Sitenizi optimize etmenin ilk adımı bağlantılar oluşturmaktır. Bunlar, Google'ın sitenizi daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olan geri bağlantılardır. Bunları, sizinkine bağlantı veren diğer web sitelerinden alabilirsiniz. İnsanların sitenizi bulmak için hangi anahtar kelimeleri kullandığını bilmek istiyorsanız, web barındırıcınızın analitik bölümüne göz atmalısınız. Orada hangi anahtar kelimelerin sitenize trafik getirdiğini görebilirsiniz. Bu anahtar kelimeleri öğrendikten sonra, etraflarına içerik yazabilirsiniz.


Sosyal Medya Sitelerine Gönderin.


Web sitenizi Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest gibi sosyal medya sitelerine göndermelisiniz. Bu siteler, gönderilerinizi ilginç bulabilecek diğer kişilerle paylaşmanıza olanak tanır.

Sitenizi optimize etmenin ilk adımı, onu sosyal medya sitelerine göndermektir. Sitenizi Google+, Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Reddit, StumbleUpon, Tumblr, Digg, Delicious ve Yahoo'ya göndermelisiniz. Sitenizi gönderdikten sonra, dizine eklenip eklenmediğini görmek için düzenli aralıklarla tekrar kontrol etmek isteyeceksiniz. Dizine eklenmemişse, yeniden göndermeniz gerekir.

pusula icon
GAZİANTEP PUSULA DİGİTAL AJANS - Zeki AYPARÇASI
Yaklaşık 1 saat içerisinde cevap verebilir.
GAZİANTEP PUSULA DİGİTAL AJANS - Zeki AYPARÇASI
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim?
03:53